z KELine KE300S24OUT: Кабел мрежов FTP (F/UTP), Cat.5e, 4x2xAWG24, 300 Mhz, черен, изцяло медни жила, екраниран, двойна PE/PVC външна изолация. За външен монтаж/директно подземно полагане | Geovision.bg
Добре дошли в първият и най-голям онлайн магазин за видеонаблюдение в България Geovision.bg във Facebook
Меню

СИСТЕМИ ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ
HD-TVI и IP охранителни камери,
видеорекордери и аксесоари

062 603410
088 9222552
087 7477257

KELine KE300S24OUT: Кабел мрежов FTP (F/UTP), Cat.5e, 4x2xAWG24, 300 Mhz, черен, изцяло медни жила, екраниран, двойна PE/PVC външна изолация. За външен монтаж/директно подземно полагане

KELine KE300S24OUT: Кабел мрежов FTP (F/UTP), Cat.5e, 4x2xAWG24, 300 Mhz, черен, изцяло медни жила, екраниран. За външен монтаж/директно подземно полагане. Изключително устойчив на атмосферни влияния
KELine KE300S24OUT: Кабел мрежов FTP (F/UTP), Cat.5e, 4x2xAWG24, 300 Mhz, черен, изцяло медни жила, екраниран. За външен монтаж/директно подземно полагане. Изключително устойчив на атмосферни влиянияKELine KE300S24OUT: Кабел мрежов FTP (F/UTP), Cat.5e, 4x2xAWG24, 300 Mhz, черен, изцяло медни жила, екраниран. За външен монтаж/директно подземно полагане. Изключително устойчив на атмосферни влиянияKELine KE300S24OUT: Кабел мрежов FTP (F/UTP), Cat.5e, 4x2xAWG24, 300 Mhz, черен, изцяло медни жила, екраниран. За външен монтаж/директно подземно полагане. Изключително устойчив на атмосферни влияния

Арт. №: KE300S24OUT
Тегло: 25.000 кг.
Марка: KELineцена с ДДС: лв.  

В наличност

 бр. Вижте примерна лизингова схема тук
Цени за доставка доставка с Ekont доставка със Speedy
- до офис на куриерска фирма:
22.19 лв. 18.53 лв.
- до посочен от Вас адрес
34.97 лв. 32.02 лв.
Описание

KELine KE300S24OUT: Кабел мрежов FTP (F/UTP), Cat.5e, 4x2xAWG24, 300 Mhz, черен, изцяло медни жила, екраниран, двойна PE/PVC външна изолация. За външен монтаж/директно подземно полагане

Жила: 4 медни усукани двойки по 0.51 mm.
Изолация на проводниците: polyethylene, Ø 1,1 mm.
Екранировка: Al-laminated PET foil.
Външна изолация: двойна /външна PE черна 1.25 mm и вътрешна PVC сива 0.4 mm/.
Външен диаметър на кабела: 8.0 mm.
Реакция на огън и пожарна безопасност: N/A.
Мин. радиус на огъване: installation 64 mm, operation 32 mm.
Температурен диапазон: installation 0°C ~ +50°C, operation -20°C ~ +75°C.
Макс. натоварване на опън: 82 N (8.2 kg).
Тестван в честотна лента: до 300 MHz
Скорост на пренос на данни: до 1 Gbps.
За външно и вътрешно полагане, студо и топлоустойчив.
Изключително устойчив на механично въздействие, влага, вода и UV лъчи.

Кабелът е изключително качествен. Перфектен за външно полагане между камера и видеорекордер. Идеален за свързване с PoE или без PoE захранване, с видео балуни или трансмитери.

 • Кабелът е на 500 метра барабан. Цената е за 1 барабан. Минимално количество за поръчка е 500 метра.

 Брошура с пълни технически характеристики в PDF формат


Рейтинг
Все още няма оценка

Ревюта

  Оцени този продукт  


Име*
E-mail*
Коментар
Защо е важно кабелът да е 100% чиста мед

Защо е важно кабелът да е 100% чиста мед

   Абревиатурите обозначаващи кабелите ползвани за видеонаблюдение са най-често:

 • CU или Solid Cooper - 100% меден кабел
 • CCA /Copper-Cladd Aluminum/ - алуминиев кабел с 10-15% покритие на мед

   Copper-Cladd Aluminum на английски или "помеднен алуминий" на български. При коаксиалните кабели се използва и във вариант CCS – Coper-cladd steel. Вместо качествената и скъпа мед се използва много по-евтин алуминий. Той e покрит с мед, за да се постигнат определени електрически параметри - резултата е евтин и изключително компромисен кабел.

   Как работи CCA кабелът?

   Променливият ток има една специфична особеност: когато тече по проводника, от създаденото във вътрешността магнитно поле електроните биват изтласкани навън. Тоест, във вътрешната част на едно сечение близо до центъра, ток не протича и тя е неизползваема. Това се нарича "скин" ефект. Скин ефектът е пряко зависим от честотата - колкото по-висока е тя, толкова по-силно е отблъскването на електроните от центъра на проводника и толкова по-голяма част от него е неизползваема. Тоест, вътрешността на медния проводник не определя специфичното му съпротивление при променлив ток (без постояннотокова съставка) и тя може да бъде заменена с по-евтин материал.

   CCA е начин да се замени “неизползваемата” част от сечението на меден проводник с алуминий, а работната зона при променлив ток да остане медна. Като резултат се получава следното:

 • По-малко тегло - алуминият е по-лек от медта.
 • По-висока проводимост от чисто алуминиев кабел - особено при високи честоти.
 • По-голяма якост от чисто алуминиев кабел.
 • Възможност за запояване - ако кабелът е от чист алуминий това би било доста трудно заради окисите и нуждата от специални флюсове.
 • Ниска цена - при производството на кабел само 10-15% от вложения метал е мед.

   Въпреки видимо “страхотните плюсове” на евтиния CCA кабел, ще се наложи да ви разочароваме, тъй като има и страхотни минуси:

 • Алуминият е крехък - CCA кабелите НЕ издържат много на огъване и вибрации.
 • Той се окислява при контакта си с въздух. Тоест, в мястото на срязване или заголване на изолация и нарушаване на медното покритие за монтаж на конектори например, започва процес на оксидиране на вътрешната алуминиева сърцевина. В резултат, в зоната на кримпване CCA кабела с времето става твърде крехък и това поставя под въпрос качеството на съединението. Ако то е изложено и на огъване и вибрации резултата е предварително ясен.
 • Алуминият има специфично съпротивление с 64% по-голямо от това на медта, а CCA кабела при постоянен ток - с около 40% повече от това на еквивалентен меден кабел. Това е фактор за възникване на редица проблеми, като например при захранване на камери през PoE. Такъв експеримент би довел до минимум 40% загуби на ток в жилата и риск от прегряване/повреда в кабела.
 • CCA кабелите имат огромен проблем с постояннотоковото съпротивление - видеосигнала има DC съставка. Това значи, че CCA ще влоши значително качеството на изображението на камерите. Вторият проблем е в захранващите жила - видеокамерите се захранват с 12V постоянен ток, а ние имаме CCA захранващи проводници с 40% по-голямо съпротивление. Загубите на ток по трасето от захранването до камерата ще са драматични.
 • Понятията CCA и Cat.5е/Cat.6 са несъвместими. Помеднените алуминиеви кабели са НЕСТАНДАРТНИ и НЕ ОТГОВАРЯТ на изискванията за тези категории. Cat.5e/Cat.6/Cat.6a/Cat.7/Cat.8 описват стандарти единствено и само за изцяло медни жила.

   Нашият съвет е да избягвате CCA кабелите. Интересувайте се какви кабели купувате. Помеднените алуминиеви кабели не винаги са обозначени като такива. Търговците редовно премълчават и не споменават тази особеност. Други, въобще не знаят какво продават и какво е CCA и CU. Ако попаднете на нещо с твърде изгодна цена и се съмнявате, оголете добре жилата и разгледайте детайлно дали медта не “белее” в центъра. Друг прост метод за тест: при нагряване със запалка CCA жилото се огъва, а медното запазва позицията си.

Защо е важно кабелът да е 100% чиста мед
Този продукт е добавен в сайта на 14.10.2023 г.
Последна актуализация на продукта на 19.06.2024 г.


« назад