z HD-TVI камери HIKVISION с вграден PIR сензор за движение, | Geovision.bg
Добре дошли в първият и най-голям онлайн магазин за видеонаблюдение в България Geovision.bg във Facebook
Меню

СИСТЕМИ ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ
HD-TVI и IP охранителни камери,
видеорекордери и аксесоари

062 603410
088 9222552
087 7477257

HD-TVI камери HIKVISION с вграден PIR сензор за движение

HD-TVI камери HIKVISION с вграден PIR сензор за движение

   HIKVISION като водещ световен доставчик на иновативни продукти и решения за видеонаблюдение, пусна ново допълнение към Turbo HD 4.0 серията - камери с вграден PIR сензор за движение, за още по-точна детекция на движенията.

   Пасивният инфрачервен PIR сензор, който има диапазон за детекция до 11 метра, усеща движение в даден район пред камерата. Сензорът може да филтрира фалшивите аларми, като разграничава инфрачервените емисии на човек от другия "шум". Така че, когато един неодушевен обект се движи - няма аларма, но когато усети движението на човешкото тяло - се задейства аларма. В допълнение, камерите имат мигаща бяла светлина като предупредителен сигнал, за да заостри вниманието на нарушителя, а също така осигурява допълнителна инфрачервена светлина, позволяваща на камерата да вижда при пълен мрак. Филтрирането на фалшиви аларми спестява място за съхранение на твърдият диск и предоставя по-ефективно търсене на записи при събитие, тъй като има по-малко аларми, които да се преглеждат.

   Камерите са оборудвани и с Ultra Low-Light технология, позволяваща им да виждат цветна картина, с много ясни и висококачествени изображения, при ултра ниска осветеност - 0.005 лукса. За сравнение: пълнолуние в ясна нощ в нашите географски ширини е 0.27 лукса, а четвърт луна при ясно време е 0.01 лукса!

   За да се възползвате от PIR функционалността, DVR-а трябва да е TurboHD 4.0 от “K” серията (DS-xxxxHxHI-Kx) и фърмуер версията да е 3.5.30 или по-висока. PIR функцията не работи с по-стари DVR-и TurboHD 3.0 и 1.0 (“F” серия и “SH” серия).

Hikvision DVR firmware

   Активирането на PIR аларми във видеорекордера, става през менюто за детекция на движение във видеорекордера, чрез опцията "False Alarm Filter". Менюто е достъпно през браузър (IE) и през локалното меню. При активиран "False Alarm Filter", видеорекордера записва само при движения регистрирани от PIR датчика на камерата, като по този начин се елиминират фалшивите сработвания от промяна на осветеността, светлосенки и др. Функцията е активна само за камери с PIR датчик за движение. Ако камерата е без PIR датчик, отметката няма да може да се активира. Информацията от вграденият PIR се предава само по коаксиалния кабел, без да е необходимо допълнително окабеляване!

False Alarm Filter

   Камерите с вграден PIR датчик за движение, могат да работят и без да е активиран датчика, на всички видеорекордери, които поддържат 2 мегапиксела HD-TVI камери, без изискването за определен модел и фърмуер. Ако такава камера се включи на стандартен 2 MPX видеорекордер, движенията и записа ще се определят от софтуера на видеорекордера.

   Всички съвременни видеорекордери, имат функцията за запис при движение /motion detection/ и не е необходимо камерите също да имат тази функция. Целта на вграденият PIR сензор за движение е, видеорекордера да записва движенията много по-прецизно.

   Вграденото бяло /видимо/ LED осветление се активира при детекция на движение от PIR сензора за движение на камерата. В OSD менюто на камерата, може да се включва, изключва и настройва. Има възможност да свети постоянно, като при детекция на движение примигва 3 секунди, както и само да примигва 3 секунди, при движение.

 

Моделите с вграден PIR сензор може да разгледате подробно и да закупите през сайта ни:
https://www.geovision.bg/bg/hd-tvi-kameri-hikvision?mode=sort&type=9906

« назад