Добре дошли в първият и най-голям онлайн магазин за видеонаблюдение в България Geovision.bg във Facebook
Меню

СИСТЕМИ ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ
HD-TVI и IP охранителни камери,
видеорекордери и аксесоари

062 603410
088 9222552
087 7477257

4K UltraHD HD-TVI куполна камера HIKVISION DS-2CE78U8T-IT3: 8 мегапиксела 3840x2160 px, обектив 2.8 mm

4K UltraHD HD-TVI куполна камера HIKVISION DS-2CE78U8T-IT3: 8 мегапиксела 3840x2160 px, обектив 2.8 mm
4K UltraHD HD-TVI куполна камера HIKVISION DS-2CE78U8T-IT3: 8 мегапиксела 3840x2160 px, обектив 2.8 mm4K UltraHD HD-TVI куполна камера HIKVISION DS-2CE78U8T-IT3: 8 мегапиксела 3840x2160 px, обектив 2.8 mm4K UltraHD HD-TVI куполна камера HIKVISION DS-2CE78U8T-IT3: 8 мегапиксела 3840x2160 px, обектив 2.8 mm4K UltraHD HD-TVI куполна камера HIKVISION DS-2CE78U8T-IT3: 8 мегапиксела 3840x2160 px, обектив 2.8 mm4K UltraHD HD-TVI куполна камера HIKVISION DS-2CE78U8T-IT3: 8 мегапиксела 3840x2160 px, обектив 2.8 mm4K UltraHD HD-TVI куполна камера HIKVISION DS-2CE78U8T-IT3: 8 мегапиксела 3840x2160 px, обектив 2.8 mm

Арт. №: DS-2CE78U8T-IT3
Тегло: 0.500 кг.
Марка: HIKVISION

Гаранция:
цена с ДДС: лв.  

В наличност

 бр. 
Цени за доставка доставка с Ekont доставка със Speedy
- до офис на куриерска фирма:
3.80 лв. 3.05 лв.
- до посочен от Вас адрес
6.00 лв. 6.70 лв.
Описание

4K UltraHD HD-TVI куполна камера HIKVISION DS-2CE78U8T-IT3: 8 мегапиксела 3840x2160 px

Цветна куполна водоустойчива камера с интелигентно EXIR инфрачервено осветление до 60 метра, 8.29 MPX CMOS Image сензор, Ultra Low Light - минимално осветление 0.003 лукса - вижда при пълен мрак, механичен инфрачервен филтър, обектив 2.8 mm с ъгъл на видимост около 102 градуса, Video Frame Rate: 3840x2160@12.5fps, 5 MPX@20fps, 4 MPX/2 MPX@25fps, HD BNC и CVBS аналогов видео изход, 120dB WDR, BLC, AWB, AGC, AES, Defog, 3D-DNR шумов филтър, IP67, DC12V - 5W, ПВЦ корпус, за външен монтаж. OSD меню за настройки управляващо се по Hikvision Coaxitron протокол. Работи в HD-TVI и аналогов режим.

Подходяща монтажна основа: DS-1280ZJ-SПараметри
Резолюция: 8 мегепиксела 3840x2160
Кадри в секунда: 3840x2160@12.5fps, 5 MPX@20fps, 4 MPX/2 MPX@25fps
Режим на работа: HD-TVI и аналогов
Image Sensor: 8.29 MP High performance progressive scan CMOS
Ефективни пиксели: 3840(H) x 2160(V)
Минимално осветление: 0.003 Lux @(F1.2,AGC ON), 0 Lux with IR
Shutter Time: 1/25 s to 1/10,000 s
Обектив: 2.8 mm
Ъгъл на видимост: 102°
Механичен инфрачервен филтър: ДА, автоматичен
Wide Dynamic Range: 120dB WDR
Шумов филтър: 3D-DNR
HD видео изход: HD видео изход, BNC
Аналогов видео изход: ДА, BNC
Синхронизация: Internal Synchronization
Дневен/Нощен режим: Цветна/Черно-бяла/Auto - управлява се от OSD менюто
Auto White Balance: Auto/Ръчен - управлява се от OSD менюто
BackLight Compensation: Вкл./Изкл. - управлява се от OSD менюто
Auto Gain Control: Auto/Ръчен - управлява се от OSD менюто
Функции на камерата: Яркост, Контраст, Острота, Цветност, Огледална картина, Регулиране на инфрачервеното осветление, Defog
Ultra Low Light светлочувствителност: ДА
Инфрачервено осветление: до 60 метра EXIR
Работна температура: -40 °C - +60 °C
Захранване: DC12V ± 25%
Захранване по коаксиален кабел /PoC.af/: НЕ
Ел. консумация: 5 Watt
Водоустойчивост: ДА
Показател за водоустойчивост: IP67
OSD меню: ДА. Влиза се през PTZ контролите
Материал на корпуса: ПВЦ
Външен или вътрешен монтаж: външен и вътрешен
Размери: Ø 109.8 mm × 96.3 mm
Вграден сензор за движение: НЕ
Вграден микрофон: НЕ
Вградено бяло LED осветление: НЕ
Камерата е с EXIR инфрачервено осветление

Камерата е с EXIR инфрачервено осветление

   EXIR технологията е ново и иновативно инфрачервено осветление, с инфрачервени осветители от ново поколение, отличаващи се с висококачествени LED диоди на OSRAM с квадратна форма и висок интензитет. Имат правоъгълна форма на дисперсия на инфрачервеното осветление, съвпадаща с размерите и формата на кадъра. Това прави възможно избягването на преекспонирана кръгла зона в центъра на кадъра и тъмни зони в ъглите, което е чест проблем при камерите със стандартно инфрачервено осветление. Камерите с EXIR инфрачервено осветление виждат много по-добре на тъмно, в сравнение с камерите със стандартно инфрачервено осветление.
   Инфрачервената светлина не е видима за човешкото око, но сензора на камерата е проектиран да вижда в инфрачервения спектър.


Камерата има Wide Dynamic Range /WDR/ функция

Камера с Wide Dynamic Range /WDR/ функция

   Това е функция предназначена да осигури ясна картина там, където интензитета на светлината варира прекалено много - когато има много светли и много тъмни области едновременно пред камерата. WDR дава възможност за показване както на много светли, така и на много тъмни участъци в един и същ кадър пред камерата така, че да са налице подробности и в двете области тоест, светлите части да не са прекалено светли и тъмните да не са прекалено тъмни. Това е функция само на по-висок клас камери.
   Има 2 вида WDR: хардуерен WDR и софтуерен D-WDR.
- При хардуерния WDR, процесора на камерата прихваща образ от най-светлия и образ от най-тъмния участък от изображението пред камерата, като след това ги комбинира в единичен кадър така, че да се получи нормално осветена картина и от двете изображения. Това е функция само на висок клас камери.
- При софтуерния D-WDR /Digital-Wide Dynamic Range/, процесора на камерата НЕ комбинира 2 кадъра както при WDR, а софтуерно усилва Gamma (y) стойността, за да изсветли тъмните участъци от кадъра.


Тези камери имат 3D-Digital Noise Reduction /3D-DNR/ шумов филтър

Камера с 3D-DNR шумов филтър

   Това е функция на процесора на камерата, която силно намалява шума в картината само при ниска осветеност, за да се подобри качеството на изображението на камерата. Изключително полезна функция. Без нея, повечето камери, на много тъмно имат шумна картина... малки бели точици по цялото изображение. Камери с 3D-DNR шумов филтър са за предпочитане, когато трябва да се наблюдават обекти при почти пълен мрак.
   По-ниският клас камери, имат DNR /Digital Noice Reduction/ филтър. Разликата между 3D-DNR и DNR е, че 3D-DNR филтъра изчиства шума и при движещите се обекти пред камерата.


Това са най-ново поколение HD-TVI камери

Това е най-ново поколение HD-TVI камера

   Имат кристално ясна картина. Нито една аналогова камера, не може да постигне качеството на HD-TVI технологията.
HD-TVI /High Definition Transport Video Interface/ е нова технология във видеонаблюдението, позволяваща пренос на видеосигнал с мегапикселова резолюция (1, 2, 3, 5 и 8 мегапиксела) по стандартен коаксиален кабел, на разстояние до 800 метра. HD-TVI системите не изискват изграждането и конфигурирането на LAN мрежа, а използват традиционната схема на свързване с коаксиален кабел и BNC конектори между камерата и видеорекордера, което прави възможно използването на съществуващи коаксиални трасета. Липсата на допълнителни мрежови устройства, прави HD-TVI системата оптимално изгоден и качествен вариант, който е лесен за инсталация, надежден и непрекъснато се усъвършенства.


Тези камери са водоустойчиви

Тази камера е водоустойчива

   Могат да се монтират както в закрити помещения, така и на съвсем открито. Устойчиви са на атмосферни влияния - силна запрашеност, дъжд, сняг, големи студове и горещини. Работната температура е посочена в таблицата с параметрите.

   Всички камери се произвеждат със сертификат за степен на водо и прахоустойчивост, наречен IP рейтинг (Ingress Protection), /не трябва да се бърка с IP адресите, които са "Internet Protocol"/, но камерите имат различни IP рейтинги. Какво означават те и каква е разликата между тях? Стандартът IP се използва за определяне на вида защита, предлагана от електронно устройство и е пряко свързан със средите, в които може да се използва. Тези рейтинги се определят след множество тестове.

   Каква е разликата между стандартите за водоустойчивост? Как се чете и тълкува кода IPXX?
   Кодът IP се състои от две цифри. Първата цифра показва нивото на защита срещу твърди тела, а втората цифра показва нивото на защита срещу течности. Колкото по-голяма е цифрата, толкова по-добра е защитата. Въпреки това, важно е да се има предвид, че тези оценки не са определени само въз основа на прахоустойчивост и водоустойчивост, но и въз основа на устойчивостта от налягането на водата. Ето какво означават тези цифри:

- първа цифра - защита от проникване на твърди предмети и прах:
0 - Няма защита
1 - Защита срещу твърди предмети с размери до 50 мм
2 - Защита срещу твърди тела с размери до 12 мм
3 - Защита срещу твърди предмети с размери до 2,5 мм
4 - Защита срещу твърди предмети с размер до 1 mm
5 - Защита срещу прах, ограничено проникване на прах (тоест няма риск)
6 - Пълна защита срещу прах

- втора цифра - защита от проникване на течности:
0 - Няма защита
1 - Защита срещу вертикално капеща вода (кондензация)
2 - Защита срещу водни пръски под наклон от 15°
3 - Защита от водни струи по вертикален ъгъл до 60°
4 - Защита от водни пръски от всички посоки – незначително проникване
5 - Защита от водни струи от всички посоки – незначително проникване
6 - Защита от леки струи вода, не издържа на потапяне
7 - Защита от потапяне в течности между 15 см и 1 м дълбочина
8 - Защита срещу дълги периоди на потапяне и срещу налягането на водата


   Защитата срещу потапяне е пряко свързана с налягането на водата. Това означава, че щетите ще са по-значителни, ако устройството е изложено на силна водна струя, отколкото ако то падне в локва. Дори ако една камера е напълно защитена от прах, това не означава, че тя ще е напълно устойчива при всички нива на потапяне или налягане на водата.

Кои камери са водоустойчиви? - Всички с рейтинг над IP66


Тази камери имат Ultra Low Light технология

Ultra Low Light camera

   Ultra Low Light функцията позволява ефективна работа на камерите при ултраниска осветеност в цветен режим. С тази уникална технология, новото поколение камери Turbо HD 4.0, ще предоставят драстично по-ясно и цветно видео изображение при много ниска осветеност от само:

- 0.003 Lux за Turbo HD 4.0 HD-TVI камери 8 мегапиксела,
- 0.005 Lux за Turbo HD 4.0 HD-TVI камери 2 мегапиксела,
- 0.008 Lux за Turbo HD 4.0 HD-TVI камери 5 мегапиксела.

   За сравнение:

   0.002 лукса - ясно небе без луна;
   0.01 лукса - четвърт луна;
   0.27 лукса - пълнолуние в ясна нощ в нашите ширини;
   1  лукс - пълнолуние в тропическите ширини;
   3.4 лукса - полумрак под ясно небе;
   50 лукса - осветление в стая;
   100 лукса - много тъмен облачен ден;
   400 лукса - изгрев или залез на слънце в ясен ден;
   1 000 лукса - облачен ден;
   10 000 - 25 000 лукса - дневна светлина, на сянка;
   32 000 - 130 000 лукса - директна слънчева светлина.

Всички стойности под 50 лукса, са извън населени места и без светлинно замърсяване.

   За да работи функцията Ultra Low Light, е необходимо да се влезе в OSD менюто на камерата и да се зададе да работи само в цветен режим. При зададен цветен режим, вечер при намаляване на осветеността, камерата не превключва в черно-бял, не включва инфрачервения филтър и инфрачервеното осветление!

   На снимките по-горе, кадъра от Ultra Low Light камерата е при околно осветление от 20 ватов LED прожектор 6000 келвина. При автоматичен режим на ДЕН/НОЩ, когато осветеността спадне под 10 лукса /полумрак при ясно небе/, камерите автоматично преминават в черно-бял режим и пускат инфрачервеното осветление и инфрачервения филтър. От OSD менюто на камерите, има опция да се избира дали да преминават в черно-бял режим или да остават в цветен.


Тази камера работи с най-високата резолюция към момента, поддържана от стандарта HD-TVI

 

Камерата работи само на видеорекордер, който поддържа 5 мегапиксела HD-TVI камери    Моля имайте впредвид следното:

   - Това е HD-TVI камера с резолюция по-висока от FullHD. Има кристално ясна картина - най-ясната от всички възможни HD-TVI камери, но НЕ работи с всички видеорекордери!  Камерата работи само с видеорекордер, който поддържа 8 мегапиксела HD-TVI камери. От менюто на камерата, може да се избира резолюзия на работа - 8, 5, 4 и 2 мегапиксела.

   - Имайте впредвид и кадрите в секунда които прави при:
   8 MPX 3840x2160 - 12.5 кадъра в секунда,
   5 MPX - 20 кадъра в секунда,
   4 MPX и 2 MPX - 25 кадъра в секунда.

   При резолюция 8 мегапиксела, видеото е с 12.5 кадъра в секунда, което означава, че движенията ще са съвсем леко забавени. За да НЕ насича и за да няма забавяния, са необходими 25 кадъра в секунда. Човешкото око, трудно различава забавянията под 18 кадъра в секунда.

   Преди да поръчате тази камера, молим убедете се, че видеорекордера на който ще я включите, може да работи с 8 мегапиксела HD-TVI камери. Тъй като това са твърде нови камери и на пазара няма голям избор от видеорекордери, които могат да работят с тези камери, тук може да видите всички 8 мегапиксела видеорекордери, които предлагаме:

https://www.geovision.bg/bg/hd-tvi-videorekorderi?mode=sort&type=7871

 


Имаме подходящи ПВЦ кутии за скриване на конекторите за тези камери

Имаме подходящи ПВЦ кутии за скриване на конекторите за тези камери

Размери: 85 х 85 х 40 мм
Материал: ПВЦ
Цвят: Сив

Когато камерите се монтират на открито, е необходимо конекторите да се предпазят от атмосферните влияния. Те не трябва да са мокри, влажни и прашни. За целта е задължително до камерата да се монтира предпазна кутия, в която да се разположат свързващите конектори.

купи кутия


Имаме подходящи алуминиеви монтажни основи за скриване на конекторите за тези камери: HIKVISION DS-1280ZJ-S

Имаме подходящи монтажни основи за скриване на конекторите за тези камери - HIKVISION DS-1280ZJ-S

 

Монтажна основа за камери: HIKVISION DS-1280ZJ-S
Размери:  Φ137 x 164.8 x 53.4 mm
Материал: Алуминий
Цвят: Бял

Степен на водоустойчивост: IP66
Когато камерите се монтират на открито, е необходимо конекторите да се предпазят от атмосферните влияния. Те не трябва да са мокри, влажни и прашни. За целта е задължително до камерата да се монтира предпазна кутия или монтажна основа, в която да се разположат свързващите конектори.
Монтажната основа е алуминиева и НЕ изолира камерата, ако е монтирана на метална повърхност /
стълбове, ламарини, сандвич панели и др./!
 

купи монтажна основа за камери HIKVISION DS-1280ZJ-XS


Този продукт е добавен в сайта на 09.12.2017 г.
Последна актуализация на продукта на 23.08.2018 г.


« назад