Добре дошли в първият и най-голям онлайн магазин за видеонаблюдение в България Geovision.bg във Facebook
Меню

СИСТЕМИ ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ
HD-TVI и IP охранителни камери,
видеорекордери и аксесоари

062 603410
088 9222552
087 7477257

HIKVISION Turbo HD 4.0 серия - камери с вграден PIR сензор за движение, за още по-точна детекция


   Камерите в тази категория имат вграден пасивен инфрачервен PIR сензор, с обхват за детекция до 11 метра, който регистрира движенията пред камерата. Сензорът може да филтрира движения, като разграничава инфрачервените емисии на човек от останалите движения /промяна в светлина, листа, клони и др./ Когато един неодушевен обект се движи, камерата не регистрира движението, но когато усети движението на човешкото тяло - движението се регистрира и видеорекордера пуска на запис съответния канал на който е включена камерата. В допълнение, камерите имат мигаща бяла светлина като предупредителен сигнал, за да заостри вниманието на нарушителя, а също така осигурява допълнителна инфрачервена светлина, позволяваща на камерата да вижда при пълен мрак. Филтрирането на фалшиви аларми спестява място за съхранение на твърдият диск и предоставя по-ефективно търсене на записи при събитие, тъй като има по-малко записи, които да се преглеждат.

   Камерите са оборудвани и с Ultra Low-Light технология, позволяваща им да виждат цветна картина, с много ясни и висококачествени изображения, при ултра ниска осветеност - 0.005 лукса. За сравнение: пълнолуние в ясна нощ в нашите географски ширини е 0.27 лукса, а четвърт луна при ясно време е 0.01 лукса!

   За да се възползвате от PIR функционалността на тези камери, видеорекордерът на който ще работят, трябва да е HIKVISION TurboHD 4.0 от “K” серията (DS-xxxxHxHI-Kx) и фърмуер версията да е 3.5.30 или по-висока. PIR функцията не работи с по-стари видеорекордери TurboHD 3.0 и 1.0 (“F” серия и “SH” серия).

   Камерите с вграден PIR датчик за движение, могат да работят и без да е активиран датчика, на всички видеорекордери, които поддържат 2 мегапиксела HD-TVI камери, без изискването за определен модел и фърмуер. Ако такава камера се включи на стандартен 2 MPX видеорекордер, движенията и записа ще се определят от софтуера на видеорекордера.

   Всички съвременни видеорекордери, имат функцията за запис при движение /motion detection/ и не е необходимо камерите също да имат тази функция. Целта на вграденият PIR сензор за движение е, видеорекордера да записва движенията много по-прецизно.

Вижте повече подробности за тези камери в БЛОГА ни:
https://www.geovision.bg/bg/blog-news/hd-tvi-kameri-hikvision-s-vgraden-pir-senzor-za-dvizhenie

Изглед:
Подреди по: