Добре дошли в първият и най-голям онлайн магазин за видеонаблюдение в България Geovision.bg във Facebook
Меню

СИСТЕМИ ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ
HD-TVI и IP охранителни камери,
видеорекордери и аксесоари

062 603410
088 9222552
087 7477257

Употребявана въртяща аналогова камера LONGSE LPTA12XCG - 700 TV линии със SONY EFFIO процесор /976x582 px/, 12 пъти оптично увеличение

Употребявана въртяща аналогова камера LONGSE LPTA12XCG - 700 TV линии, 12 пъти оптично увеличение
Употребявана въртяща аналогова камера LONGSE LPTA12XCG - 700 TV линии, 12 пъти оптично увеличениеУпотребявана въртяща аналогова камера LONGSE LPTA12XCG - 700 TV линии, 12 пъти оптично увеличениеУпотребявана въртяща аналогова камера LONGSE LPTA12XCG - 700 TV линии със SONY EFFIO процесор /976x582 px/, 12 пъти оптично увеличениеУпотребявана въртяща аналогова камера LONGSE LPTA12XCG - 700 TV линии със SONY EFFIO процесор /976x582 px/, 12 пъти оптично увеличениеУпотребявана въртяща аналогова камера LONGSE LPTA12XCG - 700 TV линии със SONY EFFIO процесор /976x582 px/, 12 пъти оптично увеличениеУпотребявана въртяща аналогова камера LONGSE LPTA12XCG - 700 TV линии със SONY EFFIO процесор /976x582 px/, 12 пъти оптично увеличениеУпотребявана въртяща аналогова камера LONGSE LPTA12XCG - 700 TV линии със SONY EFFIO процесор /976x582 px/, 12 пъти оптично увеличениеУпотребявана въртяща аналогова камера LONGSE LPTA12XCG - 700 TV линии със SONY EFFIO процесор /976x582 px/, 12 пъти оптично увеличение

Арт. №: LPTA12XCG
Тегло: 2.000 кг.
Марка: LONGSE


НЯМА НАЛИЧНОСТ

Това е стар модел, който вече НЕ се предлага за продажба

Описание

Употребявана въртяща аналогова камера LONGSE LPTA12XCG - 700 TV линии със SONY EFFIO процесор /976x582 px/, 12 пъти оптично увеличение. Метален корпус и метални стойки, водоустойчива, без инфрачервено осветление. Камерата е в комплект със стойка за стена и стойка за таван.

Камерата е била демонстрационен продукт в наш офис, в продължение на 2 години.

   LONGSE LPTA12XCG е въртяща аналогова външна камера с висока резолюция, SONY EXVIEW HAD II CCD матрица и SONY EFFIO-E процесор. Има 12 пъти оптично увеличение, обектива е с автоматичен фокус, а резолюцията е 700 TV линии. Камерата е Day-Night и когато осветеността падне под 1 лукс, може да избирате дали да преминава в черно-бял режим или да остава в цветен. Минималното осветление е 0.001 лукса. Камерата е за външен и вътрешен монтаж, може да се върти на 360° по хоризонталата и 90° по вертикалата.
   Камерата има екранно меню /On Screen Display/ и пълен набор от ръчни и автоматични настройки, които се достъпват и дистанционно.
   За да се управлява е необходим видеорекордер с RS-485 и Pelco P или Pelco D протоколи. Може да се управлява и отдалечено през Интернет, от смартфон, таблет и компютър.
 
 • 1/3" SONY EXVIEW HAD II CCD + Enhanced SONY Effio-E CXD4140GG DSP
 • High resolution with real 700 TVL
 • Compact Size, High Integrity
 • 12x optical zoom
 • High-Speed precision PTZ
 • Pan 360°continuously rotation
 • Tilt 0-90°
 • High-Sensitivity in Low-Light environment
 • RS485 Interface
 • Low power consumption
 • Auto Focus
 • Auto-Brightness control
 • Auto-Balance
 • Day-Night mode switching
 • Auto Slow-Shutter
 • IP66 Weather proof.
 
Параметри:
Сензор: 1/3" SONY EXVIEW HAD II CCD
+ Enhanced SONY "Effio-E" CXD4140GG DSP
фокусно разстояние:  варифокален обектив - 5 до 60 mm с автоматичен фокус
ъгъл на видимост:  62° до 25°
увеличение:  12 пъти - оптично
резолюция:  700 TV Lines
Digital Wide Dynamic Range (D-WDR):  ДА
автоматично проследяване:  НЕ
автоматичен фокус:  ДА
Electronic Shutter :  Auto: PAL 1/50-1/100, 000 Sec
PTZ Characteristics:  360° Pan (0.5° to 160° per sec)
90° Tilt (0.5° to 90° per sec)
Automation:  Preset postions (16x) / Preset tours (4x)
OSD Menu:  ДА
S/N Ratio :  65dB (AGC OFF)
минимално осветление в цветен режим:  0.001 Lux
Telemetric:  RS485 (1200 to 9600bps)
External I/O:  RS485 Buil-in multi-protocol Pelco-P/D
Video Output :  1 BNC: 1.0 Vp-p / 75 0hms
размери:  138x226 mm
материал:  Алуминиева стойка и кожух
Инфрачервено осветление:  НЯМА
захранване:  DC12V - 1000 mA
Работна температура:  -20° ~ +50° - 0-95% humidity

 

Рейтинг
Все още няма оценка

Ревюта

  Оцени този продукт  


Име*
E-mail*
Коментар
Камерата е с Digital-Wide Dynamic Range /D-WDR/ функция

Камерата е с Digital-Wide Dynamic Range /D-WDR/ функция

   Това е функция на процесорът на камерата, предназначена да осигури ясна и нормално осветена картина, където интензивността на светлината може да варира прекалено много. Тоест, когато има много светли и много тъмни области едновременно в кадъра. D-WDR дава възможност за улавяне и показване както на много светли, така и на много тъмни участъци в един и същ кадър пред камерата така, че да са налице подробности и в двете области тоест, светлите части да не са прекалено светли и тъмните да не са прекалено тъмни. Това е функция на бюджетната серия камери. Останалите имат WDR.
   Има 2 вида WDR: хардуерен WDR и софтуерен D-WDR.
- При хардуерния WDR, процесорът на камерата прихваща 2 кадъра: от най-светлия и от най-тъмния участък от изображението, като след това ги комбинира в реално време в единичен кадър така, че да се получи нормално осветена картина и от двете изображения. Това е функция само на висок клас камери.
- При софтуерния D-WDR /Digital-Wide Dynamic Range/, процесорът на камерата НЕ комбинира 2 кадъра както при WDR, а софтуерно усилва Gamma (y) стойност, за да изсветли тъмните участъци от кадъра.

На първата снимка, кадърът е без подобрения в картината. Процесорът на камерата се старае само светлите участъци да се виждат добре. Резултатът е, че светлите участъци са с нормална осветеност, а тъмните са прекалено тъмни. Това е картината по подразбиране на всички камери, без включени подобрения, когато в кадъра половината участък е светъл и половината е тъмен.
На втората снимка, кадърът е с функцията BackLight Compensation. Камерата се опитва да изсветли целият къдар. Резултатът е, че светлите участъци са прекалено светли, а тъмните са с нормална осветеност.
На третата снимка, кадърът е с функцията D-WDR. Процесорът на камерата изсветлява тъмния участък, като подсилва софтуерно Gamma стойността. Резултатът е, равномерно осветен кадър. Няма прекалено тъмни и прекалено светли участъци.
Тези камери са водоустойчиви

waterproof cctv camera

   Могат да се монтират както в закрити помещения, така и на съвсем открито. Устойчиви са на атмосферни влияния: силна запрашеност, дъжд, сняг, големи студове и горещини. Работната температура е посочена в таблицата с параметрите.

   Всички камери се произвеждат със сертификат за степен на водо и прахоустойчивост - IP рейтинг (Ingress Protection), /не трябва да се бърка с IP адресите, които са "Internet Protocol"/. Камерите имат различни IP рейтинги. Какво означават те и каква е разликата между тях? Стандартът IP се използва за определяне на вида защита, предлагана от електронно устройство и е пряко свързан със средите, в които може да се използва. Тези рейтинги се определят след множество тестове.

   Каква е разликата между стандартите за водоустойчивост? Как се чете и тълкува кода IPXX?
   Кодът IP се състои от две цифри. Първата цифра показва нивото на защита срещу твърди тела, а втората цифра показва нивото на защита срещу течности. Колкото по-голяма е цифрата, толкова по-добра е защитата. Въпреки това, важно е да се има предвид, че тези оценки не са определени само въз основа на прахоустойчивост и водоустойчивост, но и въз основа на устойчивостта от налягането на водата. Ето какво означават тези цифри:

- първа цифра - защита от проникване на твърди предмети и прах:
0 - Няма защита
1 - Защита срещу твърди предмети с размери до 50 мм
2 - Защита срещу твърди тела с размери до 12 мм
3 - Защита срещу твърди предмети с размери до 2,5 мм
4 - Защита срещу твърди предмети с размер до 1 mm
5 - Защита срещу прах, ограничено проникване на прах (тоест няма риск)
6 - Пълна защита срещу прах

- втора цифра - защита от проникване на течности:
0 - Няма защита
1 - Защита срещу вертикално капеща вода (кондензация)
2 - Защита срещу водни пръски под наклон от 15°
3 - Защита от водни струи по вертикален ъгъл до 60°
4 - Защита от водни пръски от всички посоки – незначително проникване
5 - Защита от водни струи от всички посоки – незначително проникване
6 - Защита от леки струи вода във всички посоки. Не издържа на потапяне
7 - Защита от потапяне в течности между 15 см и 1 м дълбочина
8 - Защита срещу дълги периоди на потапяне и срещу налягането на водата


   Защитата срещу потапяне е пряко свързана с налягането на водата. Това означава, че щетите ще са по-значителни, ако устройството е изложено на силна водна струя, отколкото ако то падне в локва. Дори ако една камера е напълно защитена от прах, това не означава, че тя ще е напълно устойчива при всички нива на потапяне или налягане на водата.

Кои камери са водоустойчиви и могат да се монтират на съвсем открито? - Всички с рейтинг над IP66
Този продукт е добавен в сайта на 12.06.2017 г.
Последна актуализация на продукта на 10.12.2021 г.


« назад