z Безжична Wi-Fi мрежова IP камера HIKVISION DS-2CV2U01FD-IW - 1 мегапиксел, вграден микрофон и говорител | Geovision.bg
Добре дошли в първият и най-голям онлайн магазин за видеонаблюдение в България Geovision.bg във Facebook
Меню

СИСТЕМИ ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ
HD-TVI и IP охранителни камери,
видеорекордери и аксесоари

062 603410
088 9222552
087 7477257

Безжична Wi-Fi мрежова IP камера HIKVISION DS-2CV2U01FD-IW - 1 мегапиксел, вграден микрофон и говорител

Безжична Wi-Fi мрежова IP камера HIKVISION DS-2CV2U01FD-IW - 1 мегапиксел
Безжична Wi-Fi мрежова IP камера HIKVISION DS-2CV2U01FD-IW - 1 мегапикселБезжична Wi-Fi мрежова IP камера HIKVISION DS-2CV2U01FD-IW - 1 мегапикселБезжична Wi-Fi мрежова IP камера HIKVISION DS-2CV2U01FD-IW - 1 мегапиксел

Арт. №: DS-2CV2U01FD-IW
Тегло: 0.400 кг.
Марка: HIKVISION


НЯМА НАЛИЧНОСТ

Това е стар модел, който вече НЕ се предлага за продажба

Описание

Безжична Wi-Fi мрежова IP камера HIKVISION DS-2CV2U01FD-IW - 1 мегапиксел, вграден микрофон и говорител

Резолюция: 25 fps (1280×720), Минимално осветление: 0.01 lux, Обектив: 2.8 mm, Ъгъл на видимост: 92°, Видео компресия: H.264/MJPEG - 32 Kbps ~ 8 Mbps Bit Rate, Аудио компресия: G.711/G.726 - вграден микрофон и говорител, Инфрачервено осветление до 5 метра, Механичен инфрачервен филтър, 3D DNR шумов филтър, DWDR, IP44, DC5V 4.5W micro USB - с включен захранващ адаптер, ONVIF, USB 2.0 интерфейс, слот за микро SD/SDHC/SDXC карта до 64 GB, за вътрешен монтаж. Wi-Fi IEEE802.11b/g/n, Frequency: 2.4 GHz ~ 2.4835 GHz, Wi-Fi обхват: до 50 метра.

Изисква регистрация в Cloud сайта www.hik-connect.com

Камерата няма RJ45 LAN порт. Свързва се чрез Wi-Fi към рутер или чрез USB към компютър.

Wireless Standards: IEEE802.11b, 802.11g, 802.11n
Frequency Range: 2.4 GHz - 2.4835 GHz
Channel Bandwidth: 20/40MHz Support
Protocols: 802.11b: CCK, QPSK, BPSK, 802.11g/n: OFDM
Security: 64/128-bit WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2-PSK, WPS
Transfer Rates: 11b - 11Mbps, 11g - 54Mbps, 11n - up to 150Mbps
Wireless Range: 50 meters (The performance varies based on actual environment)

Features:

 • Up to 1.0 megapixel high resolution
 • Two video streams
 • 2.8mm fixed lens
 • Digital Wide Dynamic Range
 • 3D Digital Noise Reduction
 • Build-in microphone and speaker, support two-way audio
 • Support on-board storage, up to 64GB
 • Up to 10 m IR range
 • Built-in Wi-Fi
 • DC 5V ± 15 %, micro USB interface
 • Mobile Monitoring via HIK-Connect or iVMS-4500


Параметри
Размери: Φ 64 × 106.9 mm
Рейтинг
Все още няма оценка

Ревюта

  Оцени този продукт  


Име*
E-mail*
Коментар
Тези камери имат инфрачервено осветление и виждат при пълен мрак

камерите имат инфрачервено осветление и виждат при пълен мрак

   Камерата е с инфрачервено осветление и вижда при абсолютна тъмнина. Инфрачерното осветление се включва и спира автоматично чрез вграден светлинен сензор. Инфрачервената светлина не е видима за човешкото око, но сензора на камерата е проектиран да вижда в инфрачервения спектър. Всички камери, които са в нощен режим - с включен инфрачервен филтър и инфрачервено осветление, имат черно-бяла картина. При по-висока околна осветеност, автоматично преминават в цветен режим.
Камерата е с Digital-Wide Dynamic Range /D-WDR/ функция

Камерата е с Digital-Wide Dynamic Range /D-WDR/ функция

   Това е функция на процесорът на камерата, предназначена да осигури ясна и нормално осветена картина, където интензивността на светлината може да варира прекалено много. Тоест, когато има много светли и много тъмни области едновременно в кадъра. D-WDR дава възможност за улавяне и показване както на много светли, така и на много тъмни участъци в един и същ кадър пред камерата така, че да са налице подробности и в двете области тоест, светлите части да не са прекалено светли и тъмните да не са прекалено тъмни. Това е функция на бюджетната серия камери. Останалите имат WDR.
   Има 2 вида WDR: хардуерен WDR и софтуерен D-WDR.
- При хардуерния WDR, процесорът на камерата прихваща 2 кадъра: от най-светлия и от най-тъмния участък от изображението, като след това ги комбинира в реално време в единичен кадър така, че да се получи нормално осветена картина и от двете изображения. Това е функция само на висок клас камери.
- При софтуерния D-WDR /Digital-Wide Dynamic Range/, процесорът на камерата НЕ комбинира 2 кадъра както при WDR, а софтуерно усилва Gamma (y) стойност, за да изсветли тъмните участъци от кадъра.

На първата снимка, кадърът е без подобрения в картината. Процесорът на камерата се старае само светлите участъци да се виждат добре. Резултатът е, че светлите участъци са с нормална осветеност, а тъмните са прекалено тъмни. Това е картината по подразбиране на всички камери, без включени подобрения, когато в кадъра половината участък е светъл и половината е тъмен.
На втората снимка, кадърът е с функцията BackLight Compensation. Камерата се опитва да изсветли целият къдар. Резултатът е, че светлите участъци са прекалено светли, а тъмните са с нормална осветеност.
На третата снимка, кадърът е с функцията D-WDR. Процесорът на камерата изсветлява тъмния участък, като подсилва софтуерно Gamma стойността. Резултатът е, равномерно осветен кадър. Няма прекалено тъмни и прекалено светли участъци.
Тези камери имат 3D-Digital Noise Reduction /3D-DNR/ шумов филтър

Камера с 3D-DNR шумов филтър

 

   При камерите има 2 метода за намаляване на шума при ниска осветеност: Digital Noise Reduction /DNR/, също се среща и като 2D-DNR и 3D-DNR. Това са функции на процесора на камерата, които намаляват шума в картината само при ниска осветеност, за да се подобри качеството на изображението. Изключително полезна функция. Без нея, повечето камери при ниска осветеност имат шумна картина - малки бели точици по цялото изображение. Камери с 3D-DNR шумов филтър са за предпочитане, когато трябва да се наблюдават статични и движещи се обекти на тъмно или при почти пълен мрак.

   3D-DNR филтърът работи като използва усъвършенстван алгоритъм за анализ в реално време на всеки пиксел, във всеки кадър по отделно, включително и на движещи се обекти, сравнява ги и търси артефакти, обекти и пиксели, които не се появяват последователно в анализираните кадри. Този метод позволява на алгоритъма да различава и изолира пиксели, представляващи шум и да ги премахва от изображението. 3D-DNR е по-добър в премахването на шум, който камерите при ниска осветеност имат тенденция да приемат и е много по-добър при сцени с много движения, тъй като методът за непрекъснато сравняване кадър по кадър му позволява да открива по-точно движенията. В резултат на това 3D-DNR филтърът не създава размазване на движението в изображенията, а движещите се обекти не оставят следи от движение зад тях. Той също така работи по-добре и с камери с висока резолюция - 4, 5, 8 и 12 мегапиксела.
Тази камера има слот за MicroSD/SDHC/SDXC карта

Тази камера има слот за микро SD/SDHC/SDXC карта

   С инсталирана MicroSD карта памет, камерата може да записва директно на картата, без необходимост от видеорекордер или друго записващо външно устройство. Максимално допустимият капацитет на картата, който може да се инсталира в камерата, е отбелязан в таблицата с параметрите на камерата. Микро SD/SDHC/SDXC картата се продава отделно и не е включена в цената на камерата.
Софтуер за HIKVISION
Този продукт е добавен в сайта на 07.07.2017 г.
Последна актуализация на продукта на 20.03.2018 г.


« назад