Добре дошли в първият и най-голям онлайн магазин за видеонаблюдение в България Geovision.bg във Facebook
Меню

СИСТЕМИ ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ
HD-TVI и IP охранителни камери,
видеорекордери и аксесоари

062 603410
088 9222552
087 7477257

HD-TVI технология във видеонаблюдението

HD-TVI - нова технология във видеонаблюдението.
Перфектно качество, на ниска цена.

   HD-TVI /High Definition Transport Video Interface/ е нова технология във видеонаблюдението, позволяваща пренос на видеосигнал с мегапикселова резолюция (1, 2, 3, 5 и 8 мегапиксела) по стандартен коаксиален кабел на разстояние до 800 метра /разстоянията са различни според резолюцията на камерите/. HD-TVI системите не изискват изграждането и конфигурирането на LAN мрежа, а използват традиционната схема на свързване с коаксиален кабел и BNC конектори между камерата и видеорекордера, което прави възможно използването на съществуващи коаксиални трасета. Поради липса на компресиране на сигнала от камерите, HD-TVI технологията позволява наблюдение с мегапикселова резолюция без закъснение, без накъсване и без сложно конфигуриране. Липсата на допълнителни мрежови устройства, прави HD-TVI системата оптимално изгоден и качествен вариант, който е лесен за инсталация, надежден и интуитивен.

 

HD-TVI охранителни камери

Сравнение между: Аналогова камера 420 TV линии и HD-TVI камера 1.3 мегапиксела
 

1. HD-TVI камери HIKVISION - 1, 2, 3, 5 и 8 мегапиксела
2. HD-TVI камери LONGSE - 2 мегапиксела


   HD-TVI камерите, са аналогови камери със сензори от мрежови IP камери. Към момента, тези камери имат най-качествена картина на изгодна цена, като качеството им е сравнимо с това на мрежовите IP камери, но много по-евтини. HD-TVI рекордерите записват в същата резолюция, на която работят HD-TVI камерите. Ако имате стари аналогови камери и видеорекордер и искате да подобрите морално остарялата си система, това е вашето решение. Не е нужно да сменяте кабелите, новите HD-TVI се свързват също с коаксиален кабел.

    Всички модели HD-TVI камери с резолюция 2, 3, 5 и 8 мегапиксела, имат OSD /On Screen Display/ меню за допълнителни настройки. Управлението на OSD менюто се извършва по Coaxitron протокол през самия видеорекордер (локално или отдалечено), като се извика PTZ функцията “Iris Open”, с която се и потвърждава. Управлението работи по подразбиране и не е необходимо да се се правят допълнителни настройки, както и не е необходимо да се прави допълнително окабеляване – работи през коаксиалния или UTP кабел, по който тече видеосигнала.
      Всички модели HD-TVI рекордери на HIKVISION, са хибридни рекордери, поддържащи едновременно HD-TVI и стандартни аналогови камери. Към HD-TVI видеорекордер може да свържете както HD-TVI камери, така и аналогови. Свободно избираемо е. Освен това, към професионалните модели HD-TVI видеорекордери може допълнително да се свържат различен брой мрежови IP камери на HIKVISION. HD-TVI камерите се свързват само към HD-TVI видеорекордер. Не може HD-TVI камера да работи на стар аналогов видеорекордер. Всички модели имат лесно за конфигуриране меню на Български език. Повечето модели работят и с AHD и CVI камери до 2 мегапиксела.
    Аналогови камери, без оглед на това каква резолюция имат - 420 или 1000 TV линии, свързани към HD-TVI видеорекордер, се записват и стриймват с максимална резолюция от WD1 960х576. Не може аналогова камера примерно с 1000 TV линии 1305х1049 пиксела, да се записва в резолюция HD720P 1280x720 или FullHD 1080P 1920x1080 пиксела.

 

Основните предимства на HD-TVI технологията са:

* Висока резолюция

 • Мегапикселова резолюция за камерите 1, 2, 3, 5 и 8 мегапиксела;
 • Видео в реално време за всички камери 1 и 2 мегапиксела - 25 кадъра в секунда.

* Лесна инсталация и висока ефективност

 • Без нужда от мрежова преносна среда и активни мрежови устройства;
 • Без нужда от компютърни умения и IP настройки;
 • Без нужда от смяна на кабели ако се ползват съществуващи аналогови камери.

* Стабилна и надеждна работа

 • Без загуба на качество;
 • Без закъснение и накъсване на видеото;
 • Без нужда от осигуряване на мрежов трафик за всяка камера.

* Голяма дължина на кабелните трасета

 • Пренос на мегапикселово видео по коаксиален кабел до 800 метра.
 • Пренос на видео и данни по коаксиалния кабел – възможност за дистанционна настройка на параметрите на камерата по коаксиалния кабел чрез OSD меню.
 • Пренос на видео и данни по UTP кабел - усукана двойка.

* Съвместимост

 • Отворен стандарт, позволяващ комбинирането на HD-TVI камери от различни производители
 • Възможност за комбиниране в една система на HD-TVI камери с различна резолюция, заедно с аналогови и IP камери.

HD-TVI камера в дневен режим

HD-TVI камера в нощен режим

HD-TVI камера в дневен режим с OSD меню

 

« назад